2013. január 15., kedd

Robot az ablakon

Az idei CES kiállítás egyik meglepetése az ablaktisztító robot volt. A Winbot 7 névre keresztelt kis masina nagyban megkönnyíti majd a házimunkát. A vákuum segítségével ablakra tapadó kis masina azonban nem lesz olcsó, ára akár a 100.000 Ft-ot is meghaladhatja.
Felszereteltségét tekintve saját akkumulátorral rendelkezik, amely három órás üzeimdőt bír ki. Azonban biztonsági okokból nem szabad levenni a hálózati tápról, mivel a drótmegtartja a robotot, ha a vákuumszivattyú csődöt mondana, és a kis barátunk leesne. A szivattyú nemcsak, hogy helyén tartja a robotot, hanem meggátolja a szivárgást is.

Winbot akcióban (promó videó):
http://videa.hu/videok/tudomany-technika/ecovacs-ablaktisztito-robot-ZeT2GMspXJZaXQSD

Miután elhelyeztük a kívánt felületre, a Winbot felméri, mekkora a tisztítani kívánt felület, és milyen a formája. Ezután kiszámolja az optimális, és leggyorsabb utat, amit követve tisztítja meg a felületet. Hármas rendszerének köszönhetően igen gyorsan, és gazdaságosan képes a szennyeződések eltűntetésére. Útja közben tisztítóoldalt permetez a felületre, a készülék közepén elhelyezett gumikkal lehúzza a piszkos vizet az ablakról, végüla hátul lévő törlőrész letisztítja a felületet. Hatékonysága mellett a hangja is kitűnő, nyugodtan lehet mellette beszélgetni, szinte fel sem tűnik a kicsike.



Forrás: origo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése